Admesa a tràmit la ILP que demana prohibir els correbous

Els promotors volen acabar definitivament amb la tauromàquia a Catalunya.

La mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que reclama la supressió dels correbous a Catalunya a través de modificar l’article 6 de la Llei de protecció dels animals. Aquest article exclou de la prohibició les curses de toros, els correbous, que són les festes sense mort de l’animal que s’han seguit celebrant en aquelles dates i municipis on se’n va acreditar la tradició. En concret, a 36 poblacions catalanes, la majoria a les Terres de l’Ebre.

La ILP, que impulsa la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous, s’ha de publicar ara al Butlletí Oficial del Parlament i els promotors hauran de presentar a la comissió de control els plecs per començar a recollir signatures de suport, com a primer pas per iniciar el tràmit.

Un cop fet això, la comissió de control haurà de tornar els plecs a la comissió promotora, que tindrà 120 dies hàbils, ampliables a 60 més, per reunir les 50.000 signatures necessàries. Si les aconseguís, començaria la tramitació pròpiament parlamentària de la iniciativa.

Aleshores, els grups hi podrien presentar esmenes a la totalitat, i la junta de portaveus hauria d’incloure el debat de totalitat de la iniciativa a l’ordre del dia d’un ple. Si la proposició superés aquest debat, en continuaria la tramitació parlamentària en comissió i, com a últim pas, tornaria al ple perquè en fes el debat i la votació finals.

Enllaç a la noticia original publicada al Canal 3/24 09.05.2017. 

Comments are closed