Arriba al cinema “Ferdinand”, el toro espanyol que preferia olorar flors a envestir

La pel·lícula “Ferdinand”, que narra la història d’un toro espanyol que prefereix  olorar flors a envestir, arriba aquest Nadal als cinemes després de l’adaptació que va fer 20th Century Fox del conte de Munro Leaf, publicat el 1936.

La història tracta sobre un bou mans i sensible, a qui no li interessa envestir, sinó que gaudeix olorant flors i tenint cura dels seus, però al qual prenen per un toro brau i l’envien a la Plaça de les Vendes de Madrid, on es s’enfronta al destre més conegut d’Espanya, “El Primero”.

Ferdinand mostra que “a vegades les aparences enganyen” i que l’important és “ser tu mateix” i no “com et vegin els altres per fora”, segons va explicar a Efe el director de la pel·lícula, Carlos Saldanha.

La cinta arriba a “el moment més adequat”, sosté el director, que veu amb preocupació “com sembla que anem cap enrere i siguem cada vegada menys tolerants i més agressius amb el que és diferent”.

La història de “Ferdinand” és molt coneguda als Estats Units. Va ser un supervendes en el seu moment, aviat es va convertir en un clàssic que va passar de generació en generació, i fins i tot Disney li va dedicar el 1939 un curtmetratge que va aconseguir un Oscar.

Veure Tráiler 

Llegir la versió original publicada a eldiario.es 

 

Comments are closed