Comunicat d’aclariment sobre les notícies falses que alerten de la celebració d’un correbous a Santa Bàrbara (Montsià)

El Govern de la Generalitat de Catalunya NO ha autoritzat la realització de correbous aquesta temporada. Fonts del govern així ho han volgut traslladar a la CACC, i el mateix delegat territorial a les Terres de l’Ebre ja ha negat la màxima, de que no ha dictat ni notificat cap resolució en aquest sentit. A xarxes està corrent una notícia falsa i premeditada que adverteix la realització de correbous, ja que no prové de cap font oficial, i atiada per alguna figura mediàtica.

Davant d’aquest irresponsable despropòsit que només busca el conflicte i la notorietat davant dels mitjans de comunicació, la CACC no pot fer més que demanar rigorositat a l’hora demetre segons quines afirmacions que perjudiquen a les víctimes que defensem i creen confusió social sobre una lluita tan seriosa.

Al municipi de Santa Bàrbara s’ha anunciat al programa de “no festes” la realització de la passejada d’un manso pels dies 11 i 15 de juliol, un fet del tot rebutjable pel que suposa per l’animal (que generalment es fa servir com a eina ramadera per conduir els bous linxats cap al camió quan es volen finalitzar els actes taurins), però no està inclòs com una modalitat de correbous, per tant, no podem parlar d’un acte taurí, sinó més aviat ramader.

A banda, no hi ha hagut autorització expressa per part de la Delegació del Govern, tal i com ens han comunicat, precisament perquè la decisió que ha pres l’Ajuntament de Santa Bàrbara de passejar un manso, no està regulat al reglament com una modalitat taurina segons el que recullen els articles 2, 4 i 5 de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous.

Ara bé, des de la CACC ho considerem un acte totalment rebutjable perquè com bé se sap, l’animal sofrirà por i estrès, pel que també podria arribar a ferir-se tal i com ocorre amb les modalitats reconegudes com a correbous.

Altrament la CACC interpel·larà el seu consistori per tal que rectifiqui i anul·li l’acte i si malgrat l’advertència decideix realitzar l’acte ramader, per seguretat de l’animal i pública, enregistrarem aquesta passejada a fi d’evitar la picaresca i extralimitació dels taurins, ja que la previsió d’aquest acte tampoc vetlla per la seguretat de la ciutadania participant, tenint en consideració que la pandèmia del Covid19 segueix activa i rebrotant.

Recordem que des la CACC ja vam emetre un comunicat la setmana passada donant la bona nova que la nostra tasca lobbista durant l’actual crisi del coronavirus va aconseguir aturar el xantatge dels ramaders i que els governs municipals i la Generalitat decidissin prohibir-los aquesta temporada per temor a les nostres gravacions.

Des de la CACC i la Taula Animalista de Catalunya volem recordar que les “fake news” i aquestes maneres de fer perjudiquen el lobby, la tasca d’investigació i treball de camp que portem realitzant des de 2013 per aconseguir l’Abolició dels correbous i la fi de la tauromàquia a Catalunya.

Comments are closed