El Parlament es conjura per prohibir els correbous

Una dècada després de prohibir les corrides de toros a Catalunya, el Parlament fa un pas més. Aquest dijous ha aprovat comprometre’s a eliminar també l’excepció que hi havia fins ara i que permet que se segueixin organitzant correbous com a activitat lúdica en diverses festes populars. 

Ha estat a iniciativa dels comuns, que han presentat una proposta de resolució al Debat de Política General que ha comptat amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions. Es tracta d’una matèria especialment delicada que divideix els propis partits, com és el cas de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i el PSC. D’aquí que aquestes tres formacions hagin optat per donar llibertat de vot als seus diputats. 

El text aprovat exposa que Catalunya ha de ser capdavantera en la defensa dels drets dels animals, com a societat avançada. Per això insta la cambra a realitzar els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals. Això vol dir que aquest pas encara no és definitiu, sinó que caldrà que els grups es posin a treballar per fer les reformes necessàries i el que ja és segur és que JxCat, ERC i el PSC trobaran esculls a les seves pròpies files. 

Quan l’any 2010 la cambra catalana va liquidar les curses de braus, els grups impulsors van optar per incorporar aquesta salvetat, per calmar els ànims al territori, especialment a les Terres de l’Ebre, on ho defensen com a senya d’identitat. 

A la propsota s’exposa que els darrers esdeveniments de Vidreres, on un bou va aconseguir escapar de la plaça i va acabar sent abatut a trets després de ferir 19 persones, posen en evidència la perillositat d’aquestes pràctiques. 

Font: El Nacional

Comments are closed