Catalunya segueix permetent els correbous i els toros tornen a les Balears

Font original: El Periódico 
Redacció   |   Plama de Mallorca 

Els toros van tornar aquest divendres a la plaça de toros de Palma de Mallorca amb polèmica i no només per la seva tornada després de dos anys de prohibició. Els organitzadors van intentar silenciar els crits i xiulets d’un grup d’animalistes fent sonar el ‘Cara al sol’ a través de la megafonia, a més de l’himne d’Espanya i el ‘Y viva España’ de Manolo Escobar.

Unides Podem Balears ha demanat investigar si s’ha vulnerat la llei de memòria històrica al difondre l’himne falangista a la plaça de toros, cosa que ha qualificat de “vergonyós espectacle públic d’enaltiment i apologia al franquisme”.

L’Ajuntament de Palma ha tornat a autoritzar la celebració de les corrides de toros, després que el Tribunal Constitucional (TC) tombés la llei del 2017 per a la regulació de les corrides de toros i protecció dels animals de les Balears. Aquesta llei, aprovada pel Parlament, “prohibia la mort de l’animal durant l’espectacle taurí” a les illes. Així com “picar i clavar banderilles als toros”. A la cursa van assistir unes 9.000 persones que van celebrar la festa com una victòria davant els antitaurins.

FONT ORIGINAL: EL PERIÓDICO 

Comments are closed