L’ONU demana a Espanya que prohibeixi la participació de nens en corrides de toros

El comitè sobre els Drets del Nen de l’ONU ha recomanat a Espanya que prohibeixi la participació a menors d’edat en corrides de toros tant com toreros com espectadors, malgrat recalcar que, en general, no està en contra de la tauromàquia.

En el cinquè i sisè informe sobre la situació dels nens a Espanya, examen a què es va sotmetre l’Estat espanyol el passat 22 de gener a Ginebra, el Comitè sobre els Drets del Nen de l’ONU apunta en les seves conclusions el que considera una preocupació pels “efectes nocius” per als nens.

“A fi de prevenir els efectes nocius de la tauromàquia en nens, el Comitè recomana que l’Estat prohibeixi la participació de nens menors de 18 anys com a toreros i espectadors en corrides de toros”, indica aquest òrgan de l’ONU.

El membre del Comitè Gehad Madi ha destacat en roda de premsa que aquesta institució “no està en contra de la tauromàquia en general a Espanya, ja que és un esdeveniment històric i cultural, però utilitzar nens com a toreros és un exercici violent”, ha opinat. “També és un exercici violent si els nens són espectadors d’una corrida de toros”, afirma.

Va ser precisament Madi qui va preguntar el passat 22 de gener a la delegació espanyola per aquesta qüestió i per les mesures que pren per impedir la participació de nens i adolescents en corrides de toros, segons ha recordat avui la Fundació Franz Weber, que treballa a favor de la conservació de la naturalesa, el patrimoni arquitectònic i els drets dels animals i té la seva seu a Suïssa.

Segons aquesta font, el Govern espanyol va respondre que es tracta d’activitat reglada que depèn de la sensibilitat de les Comunitats Autònomes i que està regulada a nivell estatal al Reglament d’espectacles (taurins) amb totes les garanties jurídiques, però que no són sancionables els fets descrits per Madi.

En relació amb les escoles taurines, va acabar, es demana l’edat de 14 anys per a determinades activitats, sota supervisió.

FONT: El Nacional.cat 

Comments are closed