Imatges virals: un bou envesteix un cotxe i una moto durant la Festa Major a Amposta

Les imatges s’han fet virals i han aixecat polèmica

Font: Tarragona Digital 

Nova polèmica al voltant de les festes populars en les quals s’utilitzen animals. La darrera ha tingut lloc a Amposta, durant la festa del Bou Capllaçat. Dissabte passat, 17 d’agost, en plena Festa Major, es va celebrar aquesta festa en la qual el bou va lligat per les banyes amb unes cordes i els corredors el passegen pels carrers del poble.

A Amposta el bou capllaçat va protagonitzar un succés que s’ha fet viral a les xarxes socials i s’ha envoltat de polèmica. En un vídeo es pot veure com el bou, lligat per les banyes, és passejat pels carrers d’Amposta quan, en un moment donat, l’animal xoca contra un cotxe aparcat. Una de les banyes del bou queda atrapada a la roda del cotxe, i l’animal intenta desfer-se’n durant una estona mentre va arrossegant el vehicle. Mentrestant, el públic ovaciona i aplaudeix l’escena.

A continuació, el bou es queda quiet durant una estona en veure que no pot desencallar la banya. Després, ho torna a intentar i acaba arrossegant el cotxe aparcat uns metres més. Finalment, els corredors estiren de la corda per aconseguir treure-li la banya encallada a la roda del vehicle. Un cop alliberat, l’animal corre cap a una moto i l’envesteix, fent-la caure a terra.

Més escenes amb violència contra els bous

L’escena ha sigut denunciada per la Coordinadora per l’Abolició els Correbous, qui argumenta que s’han comès vulneracions al reglament dels correbous, com ara la participació de menors de 14 anys, el llançament d’objectes i el sobrepassat de temps reglamentari de l’assetjament en més de 30 minuts.

La coordinadora ha recollit altres escenes de les festes d’Amposta amb el bou com a protagonista, com per exemple el llançament d’un bastó contra els animals durant l’’encierro’, o escenes de violència, humiliació i terror al foc durant el Concurs d’Emboladors.

Comments are closed