Română

DESPRE NOI

Comitetul de Coordinatori pentru Abolirea din Catalonia, denumită în continuare Correbous CAC, este o organizație de oameni care reunește o serie de asociații și organizații pentru a apăra drepturile animalelor. Ele sunt sufletul real al CAC, persoane sensibile care sunt contra abuzului animalelor, activiștii pentru drepturile animalelor, apărători  și justiția socială, care constituie o bază individuală.

CAC a născut in primăvara anului 2013 și, de cand a fost constituita, a lucrat aproape întotdeauna în umbră, fără a face publice investigațiile și munca de teren efectuate în toate localitățile în care sunt organizate asa zisele petreceri de “correbous”. De exemplu, in discreția cea mai absolută, acestea au fost în măsură să înregistreze cele mai multe acte de luptele cu tauri in teritoriu din Vidreres și chiar Alcanar, compilarea cu documentație extensivă colectate, în mod obiectiv și materiale, încălcări grave ale regulamentului specific propriu-zis care reguleaza asa numitii “correbous” , discriminare gravă și violență asupra omului detectată în jurul acestei activități crude, cum ar fi expunerea copiilor sub 7 ani pentru a vedea tortura și sadismul acolo unde se efectuează. De asemenea, CAC a documentat tactici ilegale practicate de anumite ferme de cresterea animalelor unde s-a permis interzicerea lor ulterioară.

CAC a ales să nu depună o plângere, deoarece am fost întotdeauna conștienți de inacțiunea premeditată privind încălcările repetate ale legii privind protecția animalelor și regulamentul însuși al administrației competente. Credem pe deplin că abolirea nu se realizează în instanțele de judecată, ci în aceeași cameră reprezentativă care a aprobat regulamentul Correbului și continuitatea practicii sale, în ciuda protestelor populare împotriva acestui linsaj.

În paralel, CAC a organizat mai multe întâlniri deschise în Catalonia pentru a explica campania stabilita, prima a avut loc in Tortosa pe 19 ianuarie 2014 urmate de cea din Amposta, Gandesa si Mora d’Ebre .

De asemenea au fost organizate  reuniuni importante, precum cele din Barcelona și cea din Tarragona între anii 2014 și 2016. Această ultimă reuniune a avut loc la 15 ianuarie 2017, precedată de natura extraordinară a unei reuniuni a entităților în urmă cu câteva luni, în cadrul căreia CAC a chemat toate asociațiile pentru apararea animalelor din țară să se alăture coordonatorului pentru abolirea Correboului.

Astfel, la 20 noiembrie 2016, CAS s-a  reunit în cadrul Tarraco Arena Plaza (Bullring arena) și au semnat „Declarația din Tarragona“, prin care ne-am angajat să se traseze linii strategice ale campaniei in  etapa ei finală, crearea unor comitete de lucru, o delegație a reprezentanților politici și sociale, precum și Inițiativa Poporului legislativ (ILP) ca un proces de aboliționist instrument politic, regruparea și obținerea unei unitatati de acțiune împotriva luptele cu tauri în Catalonia.

Istoria apărării drepturilor animalelor continuă și o vom scrie între toate și intre toți. CAC ești tu, și avem nevoie de tine acum mai mult ca niciodată să terminăm definitiv cu luptele cu tauri în Catalonia.

CE ESTE CORREBOUL?

În Catalunia definim numele generic „correbous“  diferitele moduri de lupte cu tauri tradiționale, adică celebrarea festivităților in care participa tauri, tăurași și vacute  tinere. Deși scopul acestor „festivitati“, nu este moartea  bovinelor,  provoaca oricum multe suferințe  animalelor, deoarece acestea sunt supuse la diferite torturi, cum ar fi transportul, corralling, bătăi, epuizare, foc, frica, etc … continuarea acestor tradiții implică o mare nedreptate si injustitie față de animale.

În ciuda eliminarii luptelor cu tauri în Catalonia, în anul 2010 și eliminarea unor festivitati de correbous în diferite municipii, Legea 34/2010 din 1 octombrie permite și reglementează festivaluri tradiționale cu tauri. Articolul 6.1 din Decretul legislativ 2/2008 din 15 aprilie, de aprobare a textului revizuit al Legii privind protecția animalelor a fost aprobat, interzice utilizarea animalelor în lupte și spectacole -sau în alte activități- sau în cazul în care le provoaca suferinta sau pot fi obiectul unor tratamente ridicole sau nenaturale, cu toate acestea pot afecta sensibilitatea oamenilor care le contemplă. Cu toate acestea, articolul 6.2 din Decretul legislativ 2/2008 exclude această interdicție in care festivitatile cu tauri fără moartea animalului (correbous) in locațiile în care în mod tradițional se  celebreaza aceste festivitati. Prin urmare, considerăm că este timpul să încheiem această excepție și inconsistența legislativă.

În Catalonia sunt organizate” correbous” în mai multe localități ale întregului teritoriu. Din punct de vedere istoric, prima referință scrisă a unui correbou se află în orașul Cardona (El Bages) și datează din secolul al XV-lea. Astăzi, deși cele mai multe festivitati de “correbous” se celebreaza intr-o duzină de municipii din regiunea Ebro, în special în Baix Ebre și Montsià-, de asemenea, se celebreaza “correbous” si  în centrul din  Catalonia (Cardona și Santpedor),  în Camp de Tarragona (El Morell și Mont-roig) și în Girona (Vidreres). Cu toate acestea, unele municipii, cum ar fi Roses, Badalona, ​​Torroella de Montgri, Olot sau Vilanova și Geltrú au eliminat aceste practici în ciuda faptului că este o tradiție îndelungată.

CE VREM?

Dacă ar fi trebuit să rezumăm în câteva cuvinte ce vrem, ceea ce am spune este să fii parte a unei societăți mai bune si justa . Abuzul și maltratarea animalelor este nedemn de o societate evoluată. După cum cunoaștem și iubim cultura mediteraneană, dorim ca tradițiile cu tauri să evolueze și să lase în urmă utilizarea animalelor. Pentru a realiza acest lucru în mod eficient, dorim ca Parlamentul Cataloniei sa interzica practicile de “correbous”, punând capăt luptelor cu tauri în Catalonia așa cum a cerut majoritatea societății.

Știm că vom face istorie și dorim să fiti și voi parte din ea, de aceea vă încurajăm să participați activ la această campanie. Puteți să ne ajutați în multe feluri:

+ Deveniți membru înregistrat: Persoanele înregistrate și autorizate sunt persoanele autorizate în mod legal să colecteze semnături pentru aceasta initiativa  legislativa populara (ILP). Fiind inregistrat nu implică niciun cost economic, trebuie doar să vă înregistrați în Parlament. Cu cât suntem mai multi inregistrati, cu atât mai multe semnaturi putem obține.

+ Deveniți membru activ al CAC în municipiul și regiunea dvs., fiți sufletul campaniei pe teritoriul dvs., participarea dvs. este vitală!

+ Distribuiți campania pe rețelele sociale și ajutați-ne să o răspândim! Fi atent la agenda noastra de mobilizări și evenimente!

+ Invitați persoanele din jurul dvs. să participe, începând cu aderarea la manifest!

+ Facand o contribuție economică !

ILP

O inițiativă legislativă populară (ILP) este o procedură politică și socială care permite unui grup de cetățeni să prezinte un proiect de lege pentru dezbatere în instituțiile superioare, numai daca reușește să adune un anumit număr de semnături validate.

Legea 1/2006, din 16 februarie, reglementează instituirea Inițiativei Legislative Populare (ILP) din Catalonia, înțeleasă ca un element-cheie în funcționarea sistemului democratic, stabilind că numărul de semnături necesare pentru ca aceasta ILP sa poata prospera în Catalonia este de 50.000.

Această lege este dictată în cadrul stabilit de legea organică 3/1984 din 26 martie, care reglementează inițiativa legislativă populară.

De ce este necesara o ILP pentru a elimina asa zisi “correbous”?

Coordonatorul pentru desființarea Correbului a decis să realizeze un proiect ILP pentru a pune capăt tuturor modalităților de corabie care există în Catalonia. Considerăm că această inițiativă este foarte necesară și cea mai viabilă dintre formulele pentru a garanta protecția animalelor și pentru a pune capăt acestor tradiții crude.

ADEZIUNI LA ​​MANIFEST

O ofensivă finală împotriva luptelor cu tauri în Catalonia este pregătită.

In curând se vor implini 30 de ani de cand festivitatile de “correbous” au fost reglementate, cu scopul de a împiedica taurii sa moara, în luptele cu tauri din Catalonia și  “correboul” din Cardona nu se va termina obligatoriu cu acea moarte rituala a animalului. De atunci, trei decenii lungi de moarte, tortura și sadism au sechestrat festivitățile pe străzile noastre, în ciuda faptului ca acum un deceniu a început prima “bătălie”, prin care trebuie sa facem in asa fel incat să se oprească definitiv, martiriul suferit de tauri și cai in aceste curse sau “lupte” care au fost sărbătorite în Principat.

Luptele cu tauri in Catalonia au primit o mare lovitură, dar sfârșitul in acel moment, a însemnat asaltul unei părți a zidului, care a fost crăpat, dar încă în picioare, detinând puterea abjectă care protejează lacomia, privilegiul de a tortura viței, vaci și tauri.

Articolul 6.2 al aceluiași Decret Legislativ 2/2008 exclude de la acea abolire festivitatile cu tauri fără moartea animalului (correbous) în localitățile în care se celebrează în mod tradițional, însă societatea catalană – și comunitatea internațională – nu au înțeles acest lucru. Majoritatea socială a țării consideră că a sosit momentul să punem capăt acestei excepții și incongruenței legislative. Catalonia susține că acesta festivitate numita “correbous” sa fie  desființată.

Astfel, avem în prezent un drept de bază recunoscut de lege, dar încălcat de aceeași administrație politică – ar trebui să adopteze mecanisme care să supravegheze – și se termină permițând lipsa de diligență și curaj. Practica correbului este excepția obscură care contrazice și încalcă fundalul și obiectul legii de protecție a animalelor din Catalonia, cu o reglementare specifică încălcată în mod egal, care până acum a provocat moartea a numeroși oameni și  răni de diverse gravitații. Se arată că barbarismul nu poate fi reglementat, nu acceptă norme, nu se iau în considerare limitele, barbarismul trebuie eradicat, trebuie eliminat.

Cu toate acestea trebuie să ne amintim că, la fel ca lupte cu tauri, avem  diferite forme de a celebra festivitati de “correbous”, acesta fiind o traditie atat catalană, precum spaniolă sau franceză, precum europeana sau internaționala. În Europa am putea vorbi despre o origine eminamente mediteraneană, în care fiecare sat sau teritoriu s-au creat câteva variante, de la Grecia antică până la Bretania cu bull-running. Termenul “bulling”, folosit astăzi pentru a se referi la agresiune, provine, în mod etimologic, din tradițiile crude ale Marii Britanii, care au constat în taierea și mutilarea taurilor pentru distracție populară. Tradițiile au fost eliminate în cea mai mare parte în secolul al XIX-lea.

Nu catalogam abuzul de animale și nici nu-l etichetăm cu etnii, clase sau națiuni, ci cu violența, violenta sexuală … etc contra celei mai vulnerabile sectoare ale societății. Pentru apărători drepturilor omului și a animalelor nu-umane și principiile de egalitate și echitate, am descifrat sexismul, sadism, etnie, sexism, sânge, tortură, moarte , care este tot ceea ce oferă “correboul” in țara noastră; nimic nou, pentru că nu sunt din acest secol.

În secolul XXI, luptele cu tauri supraviețuiește în Catalonia și provoacă moartea, durerea și suferința unui număr incalculabil de tauri sălbatici. Linsajul la care este supus acest erbivor împotriva voinței este teribil, pentru că focul este elementul cel mai de temut pentru toate ființele, în special pentru erbivore pașnice, care le determină tulburări psihologice, zoocosis, traume, epuizare fizica, fracturi , vânătăi, tăieturi și alte agresiuni care dăunează grav integrității sale fizice și psihice. Bietul animal  în timp ce este linsat, spune foarte mult, este limbajul universal, o limbă pe care multi dintre asa zisi “oameni” nu o înțeleg.

Când poporul tauru-fobic susține că “correboul” este tradiție și cultură, ei nu mint niciodată; este o lunga tradiție a opresiunii și a culturii torturii care ar trebui să facă deja parte din trecut. De aceea, vom cere Parlamentului din Catalonia, printr-o inițiativă legislativă populară, sfârșitul luptelor cu tauri în țara noastră.

Societatea catalană a fost întotdeauna bogată în structura asociativă și participarea populară care, prin impulsionarea cetățenilor și a entităților sale, au modelat motorul puternic al cererilor de libertate, democrație, progres etic, drepturi civile și justiția socială și ecologică din Catalonia.

Pentru sărbătorile fără tortură, pentru un tradiționalism nu-opresiv, pentru o cultură constructivă, pașnică și de susținere!

ILP ÎN TERITORII

Am creat o rețea activă de oameni angajați în procesul de ILP în toate teritoriile țării pentru a atinge obiectivele ACC. Aici veți găsi teritoriul zonei de reședință, precum și persoana responsabilă cu care să contactați pentru a colecta semnături, a crea tabele de informații, a pregăti evenimente politice și sociale și a sprijini în mod activ # ILPabolició Correbous din orașele din regiunea dvs.

DONAȚII

Contribuțiile dvs. economice sunt vitale pentru buna desfășurare a campaniei. CAC este o asociație fara nici un profit si care nu primește nici o subvenție publică.

On-line:

Puteți colabora cu noi în întreținerea sau dezvoltarea proiectelor noastre, făcând o donație online într-un mediu sigur la www.migranodearena.org

Acum, noua reformă fiscală încurajează micro-donațiile, sporind scutirea de impozite acordate donațiilor organizațiilor non-profit, astfel încât prima donare de 150 de euro are o reducere de 75% în contul de profit și pierdere. Aceasta înseamnă că, dacă faceți o donație de 100 €, atunci când faceți declarația de venit, veți primi 75 de euro. Pentru donații de peste 150 de euro, reducerea este de 30%. Și prin donări recurente (pentru mai mult de trei ani în aceeași entitate) reducerea este de 40%

Ce putem face cu contribuția dvs.?

Cu cei :

€ 10 putem cumpăra materiale de campanie precum două cămăși

15 € Este costul unei campanii de tip roll-up

20 € Costul a 5 pachete de agende cu semnături

50 € Este costul unei mese detasabile cu 2 scaune pentru a putea colecta semnături pe stradă

100 € Costul cheltuielilor de transport public, al nopțiilor și al dietelor purtătorilor de cuvânt atunci când efectuează evenimente publice de campanie în întreaga țară.

500 € Este costul unei publicități pe radio.

€ 10.000 este costul unui spot publicitar pentru televiziune și rețele sociale

Transfer bancar

Aici aveți numărul de cont al instituției financiare în care puteți intra sau transfera contribuția dvs. și puteți colabora cu cheltuielile de campanie generate de CAC.

Banco de Sabadell: 7492 64 9056 1038564789

Telefon mobil

Campania “# ILPabolicióCorrebous”: trimiterea “correbos” la 28092 este alocată a CAC suma totală de 20 € donata.

Comments are closed