Qui som

La Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya -en endavant CAC- és una organització de persones que aglutina un seguit d’entitats, associacions i organitzacions de defensa dels drets dels animals d’avalada trajectòria. Són la veritable ànima de la CAC les persones sensibles al maltractament animal, les activistes animalistes i totes aquelles defensores dels drets dels animals i la justícia social que la conformen a títol individual.

La CAC va néixer la primavera de 2.013 i, des que es va constituir, ha treballat quasi bé sempre des de l’ombra, sense fer públiques les investigacions ni el treball de camp realitzat a tots els municipis on s’organitzen els correbous. Així per exemple, des de la més absoluta discreció, s’han pogut anar enregistrant la majoria d’actes taurins del territori, des de Vidreres i fins a Alcanar, tot recopilant una extensa documentació que recull, de forma objectiva i material, les greus infraccions sobre el propi reglament específic que regula els correbous, o bé les greus discriminacions i les violències sobre humans detectades al voltant d’aquesta cruel activitat, com per exemple l’exposició d’infants menors de 7 anys a la tortura pública i el sadisme arreu on es realitzen. La CAC també va documentar les temptes il·legals que practicaven determinades ramaderies i que permeteren la seva posterior prohibició.

La CAC ha optat per no presentar mai cap denúncia, doncs hem estat sempre conscients de la premeditada inacció sobre les reiterades infraccions a la llei de protecció dels animals i el propi reglament per part de l’administració competent. Creiem plenament que l’abolició no s’aconsegueix als jutjats, sinó a la mateixa cambra representativa que va aprovar el reglament dels Correbous i la continuïtat de la seva pràctica malgrat el clamor popular en contra d’aquests linxaments.
De forma paral·lela, la CAC ha realitzat diverses assemblees obertes arreu de Catalunya per tal d’explicar la campanya de llarg recorregut que es va fixar, la primera d’elles celebrada a Tortosa el 19 de gener de 2.014 i seguides per les d’Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa.

Altrament se n’han celebrat d’unitàries com les dues de Barcelona i la de Tarragona entre els anys 2.014 i 2.016. Aquesta última assemblea es va realitzar el passat 15 de gener de 2.017, precedida pel caràcter extraordinari d’una reunió d’entitats uns mesos enrere, en la que la CAC va convocar a tot l’associacionisme animalista del país a sumar-se a la coordinadora i participar dels seus òrgans interns.

Així, el dia 20 de novembre de 2.016 la CAC es va reunir a l’interior de la Tarraco Arena Plaça (antiga plaça de toros) i signà la «Declaració de Tarragona» per la qual ens comprometérem a traçar les línies estratègiques de la campanya en la seva fase final, la creació de comissions de treball, una delegació de representants polítics i socials, i la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) com a eina política del procés abolicionista, tot reagrupant l’animalisme i la unitat d’acció contra la tauromàquia a Catalunya.

La història de la defensa dels drets dels animals continua i l’escriurem entre totes i tots. La CAC ets tu, i et necessitem ara més que mai per acabar definitivament amb la tauromàquia a Catalunya.

Comments are closed